viernes, 4 de septiembre de 2009

EL INSTITUTO CATALAN DE ARQUEOLOGÍA CLÁSICA (ICAC) EN MÉXICO

El ICAC, presente en la Feria del Libro de Antropología e Historia, en México
El ICAC participa por primera vez, del 17 al 27 de septiembre, en la XXI Feria del Libro de Antropología e Historia (FLAH) de México.

Por vez primera el ICAC participará en algunas actividades en nuestro país. Como egresado de este instituto me he sumado a los eventos para participar con una conferencia sobre la guerra ibérica y mesoamericana. Anexo la nota de la página del ICAC en catalán.

L’ICAC participa per primer cop, del 17 al 27 de setembre de 2009, en la XXI Fira del Llibre d’Antropologia i Història (FLAH) de Mèxic. Organitzada per l’Institut Nacional d’Antropologia i Història, és l’esdeveniment editorial més important de l’Amèrica Llatina en l’àmbit de l’antropologia i la història. En aquesta edició la FLAH té Catalunya com a convidat especial.

L’ICAC disposa d’un estand per donar a conèixer l’activitat i les publicacions de l’Institut. A més, el diumenge 20 de setembre la directora de l’ICAC, la Dra. Isabel Rodà, participa en una taula rodona en homenatge al prehistoriador i arqueòleg Pere Bosch i Gimpera, i l'endemà pronuncia la conferència "El estado actual de la arqueología en Cataluña". D'altra banda, l'exalumne del màster d'Arqueologia Clàssica de l'ICAC Marco A. Cervera el dia 23 de setembre també fa una conferència, titulada "La guerra en el mundo ibérico y mesoamericano, contraste teórico metodológico de su estudio". Trobareu les seves intervencions aquí:

http://feriadelibro.culturainah.org/feriadelibro/index.php?option=com_content&task=view&id=17


La fira té lloc al Museu Nacional d’Antropologia, que serà el punt de trobada d’especialistes en les àrees d’antropologia social, etnologia, antropologia física, arqueologia, història, etnohistòria, lingüística, restauració, conservació i ciències socials en general, sobretot procedents de Mèxic mateix i de Catalunya.
Los que deseen más información del ICAC pueden consultar la siguiente página

No hay comentarios: